Recenzie

Zlodejka kníh - Markus Zusak

30. prosince 2014 v 17:43 | Inalyn
K Zlodejke kníh som sa snažila dokopať vyše pol roka...Knižku som mala stiahnutú dávno v elektronickej podobe, ale chápete to, mňa ako správneho knihomola čítačky kníh neberú. Tak som to teda odkladala, až som začala hľadať knižku, ktorou si skrátim čas pred Vianocami. Moja voľba padla práve na Zlodejku kníh, pretože kamoška si ju nedávno kúpila a bola mi ochotná požičať to krásne hmotné vydanie...

Knižka ma jednoducho uchvátila. Rozhodla som sa napísať na ňu "recenziu", no nie v pravom slova zmysle. Recenzie písať neviem, tak vám napíšem len moje pocity a dojmy, jednoducho môj čiste subjektívny názor.

Moje sladké šestnáste storočie

3. listopadu 2014 v 14:15 | Inalyn
Autor : Rachel Harrisová
Originál : My Super Sweet Sixteenth Century
Cena : 11,99€
Počet strán : 296, hardback
Moja anotácia : Kniha nás vtiahne do života takmer šestnásťročnej Cat. ktorá má mať svojich "sladkých šestnásť" o pár dní. K tejto príležitosti plánuje jej budúca nevlastná matka veľkú oslavu, ktorá sa má odvysielať v MTV. Cat však o takej oslave nechce ani počuť. Nemá rada veľké množstvo ľudí, pretože sa snažia obvykle cez ňu dostať k jej otcovi, slávnemu režisérovi, alebo k jej matke, slávnej herečke a lámačke mužských srdcí. Omnoho viac chce Cat obdivovať umenie a taliansku renesanciu. Otec jej prianiu vyhovie a tak sa ocitá v historickej Florencii. Keď tu zrazu v renesančnej Florencii šestnásteho storočia. Doslova.
Cat tu nachádza nové priateľstvá, dokonca lásku...No podarí sa jej dostať sa späť do 21. storočia? A stojí o to vôbec?

Čistiaca voda a odličovacia voda - Yves Rocher

13. října 2014 v 4:50 | Inalyn
S nadšením sa s vami chcem podeliť o môj najobľúbenejší výrobok od Yves Rocher.
Teda, mám ich rada viac, pretože značku YR dosť využívam. Majú fajn šampóny, no používam najmä kondicionéry + iný šampón. A milujem jeden lesk od nich, síce bol strašne drahý, ale tak čo už.
A zase som sa zamotala, ako obvykle. Nechcem vám tu rozprávať o šampónoch, ani leskoch, ale o čistiacej pleťovej vode Pure Calmille. A odličovacej vode Tak teda, moja recenzia po rozbalení článku :)

Maleficent

26. září 2014 v 4:50 | Inalyn

Konečne sa nám tu naskytlo nové spracovanie klasickej rozprávky. Už ma nebavili všetky "netradičné" spracovania, no v podstate stále o tom istom (napríklad Snehulienka a Lovec (s Kristen Stewart)). Možno preto mám rada seriál Kde bolo tam bolo, ide o to netradičné spracovanie no trochu inak. Vlastne úplne inak...A tak sa mi celkom zapáčilo aj spracovanie filmu Maleficent.

Divergencia

22. září 2014 v 4:50 | Inalyn
Veronica Roth: Divergencia Autor : Veronica Roth
Originál : Divergent
Cena : 12,95 € (Bežná cena, Panta Rhei)
Počet strán : 400, hardback
Vydavateľstvo : Slovart
Moja anotácia : Dej sa odohráva v Chicagu a jeho ďalekej budúcnosti. Spoločnosť sa teraz delí na 5 frakcií - Harmónia, Neohrozenosť, Sebazaprenie, Otvorenosť, Informovanosť. Každá frakcia rozvíja v človeku iné vlastnosti.
16-ročná Beatrice Priorová si v deň rozhodovacej ceremónie musí so všetkými vrstecníkmi vybrať do ktorej frakcie bude patriť. Zostane so svojou rodinou, alebo prestúpi do Neohrozenosti, čo bol vždy jej sen?
Ani po výbere frakcie však nemá vyhraté. Musí podstúpiť skúšku, ktorá určí, či je danej frakcie hodná. Ak neuspeje, zaradí sa k bezprizorným, čo sú ľudia, ktorý nemajú žiadnu frakciu a žijú na okraji spoločnosti.
Tris tak spoznáva dobrodružstvo, hľadá si pravých priateľov a zamotáva sa do nového vzťahu s buď dokonalým, alebo neznesiteľným chlapcom. Na scéne sa objavuje sprisahanie, ktoré je proti jednej z frakcií a ohrozuje život jej milovaných...

Na vine sú hviezdy

15. září 2014 v 4:50 | Inalyn
Myslím, že ste o tejto knihe určite počuli a možno aj čítali...Veď ako by aj nie, ozýva sa z každej strany :)
Ja som spravila jednu veľkú chybu - skôr som videla film ako čítala knihu. Veď si môžete pozrieť recenziu, ktorú nájdete TU.
Ďalšia chyba bola, že mama mi kúpila 2.vydanie (s filmovým obalom). Vážne som chcela ten modrý :) Ale no čo už, som rada, že knihu vôbec mám :)
A teraz šup na tú recenziu...


Úvod do rubriky

5. září 2014 v 4:50 | Inalyn
V tejto rubrike nájdete recenzie všetkého možného typu, no najmä knihy, filmy, prípadne časom možno kozmetika. V rubrike ležia ďalšie podrubriky - rozcestník medzi tromi menovanými. Nájdete ich pod reklamami.

Balzám na pery Labello - pearly shine

4. září 2014 v 4:50 | Inalyn
Prichádzam s prvou recenziou na blog - balzám na pery Labello - pearly shine.
Moje pery sú celkom fajn, nemám ich nejako popraskané, len občas dosť suché a to mi prekáža.
Mala som len jeden balzám na pery za 0,90 €, ktorý bol z jedného dedinského obchodu a príliš mi nevyhovoval. Teda takto, vyhovoval, ale až príliš som si zvykla mať na ústach stále niečo napatlané, či už ten balzám, alebo lesk, že som jednoducho zatúžila kúpiť si nejaký "značkový".
Labello mi vyhovoval cenovo a mala som na jeho účet prečítaných dosť kladných recenzií.
V obchode som "narýchlo" nevedela ktorý si vybrať, no nakoniec som siahla po spomínanom Pearly shine. Takže poďme teda k mojej recenzii...

V obchode ma zaujal, priznám sa, najmä pekný obal. Na ten si ja potrpím.

The Fault in Our Stars

31. srpna 2014 v 4:50 | Inalyn
S poriadnym oneskorením som sa rozhodla, že si konečne pozriem hit tohto leta. Vďaka Birdy a jej pesničkám som o tomto filme vedela z jej klipov a celkom sa mi tie útržky páčili a chcela som ísť do kina. Žiaľ, úplne mi to vypadlo a spamätala som sa až na konci tohto leta a zistila som, že film mal premiéru na začiatku júna. No čo, aj tak som nemala s kým ísť. A nakoniec som rada, že som si to pozrela sama...
Potom som zistila, že ten teraz toľko populárny obal knihy "Hvězdy nám nepřáli", alebo "Na vine sú hviezdy", patrí práve TFiOS. Nuž, musím knižku zohnať :)

A teraz tá recenzia...
 
 

Reklama