Hermelín s hriankami a medom

6. listopadu 2014 v 15:32 | Inalyn |  Všehochuť...
Ja sa tak ľahko nevzdávam a rada experimentujem, čiže netrvalo dlho a opäť som sa pustila do varenia, napriek minulému failu. Keďže v poslednom čase mi nestačí na večeru obyčajný rožok, vymýšľam si rôzne chuťovky a prezerám jednoduché recepty. A trochu nech som aj zručná, predsalen už mám štrnásť, tak by sa patrilo vedieť aspoň základné veci z domácnosti (to mi pripomína, že by som sa mala naučiť šiť!).

Teraz však dosť o mne, našla som recept na "grilovaný" hermelín, ktorý ide spraviť na panvici s hriankami a medom. Skúšala som to a dopadlo to naozaj dobre. A najmä chutne. Pôvodný recept som našla na vareche.sk, no pozmenila som si ho a tak sem teda pridávam môj odlišný postup. Trebárs to niekedy vyskúšate :)

Ešte sa chcem ospravedlniť za kvalitu - takto "kuchtím" väčšinou večer, takže kvalita je príšerná.

Budeme potrebovať :
~ hermelín | v pôvodnom recepte encián, no ten sme doma nemali |
~ toastový chlieb
~ 1 hrušku | samozrejme ovocie :D |
~ med




Ako prvé si dáme na panvicu (bez oleja a bez masti) jemne opiecť hrianky. Ja som robila tri, bolo to pre mňa tak akurát.


Dosť to trvalo, takže medzitým nachystáme hermelín. Navrch som dala malé množstvo medu a korenia na grilovanie, čiže to na panvici dosť škvrčalo. Keď sú hrianky dozlatista, na tú istú panvicu dáme hermelín (bez oleja, bez masti). Hrianky potrieme medom, ktorý sa vďaka teplu krásne roztešie. Nakrájame hrušku na plátky a naukladáme na hrianky.


Hermelín je v podstate zachvíľku, len počkajte kým začne vyzerať naozaj ako grilovaný. Ja som ho nechala kus kratšie ako som mala, pretože po rozkrojení sa až tak typicky neroztekal. Podávame všetko dokopy.


Milujem kombinovanie chutí, takže to bolo pre mňa to pravé orechové. Mimochodom, keď som už pri tých orechoch, perfektne by sa k tomu hodili, lenže to ma napadlo až keď som to mala zjedené. Najlepšie vlašské :)

V pôvodnom recepte nebola hruška, ale paradajky a rukola. Keďže sme ani jedno z toho doma nemali a prišlo mi divné dávať k tomu medu paradajky, rozhodla som sa spraviť celý recept nasladko. Zvláštne, že hoci u nás málokedy nájdete obyčajné suroviny ako paradajky, či dokonca chlieb - hermelín, mozzarelu a sušené paradajky v chladničke takmer vždy :D

Páčil sa vám recept? Skúšal ho niekto? Som rada, že nie som až tak beznádejný prípad :D
Inalyn.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa


Komentáře

1 Anette Anette | Web | 6. listopadu 2014 v 17:06 | Reagovat

tak to vypadá luxusně, taky miluju kombinaci sladkého a slaného, třeba kuřecí plátek a na tom broskev :33 jsi šikovná :)

2 Mariiis_N Mariiis_N | Web | 6. listopadu 2014 v 17:34 | Reagovat

Vypadá to úplně dokonale, miluju takovéhle kombinace :-)

3 Luci Luci | E-mail | Web | 6. listopadu 2014 v 19:23 | Reagovat

vypadá to vskutku dobře, povedlo se ti to :)) mám ráda různé kombinace chutí, ale Hermelín mi moc nejede takže to asi zkoušet nebudu :)

4 Nicky. Nicky. | Web | 6. listopadu 2014 v 19:54 | Reagovat

Hermelín nejím, takže bohužel nevyzkouším :-/ Ale vypadá to skvěle! Třeba příště. :-)

5 Sayushka Sayushka | Web | 7. listopadu 2014 v 14:21 | Reagovat

mňam to vypadá dobře!:) mě hrozně chutná si koupit i obyčený hermelín a zabalit ho do alobalu s nějakým kořením a chili a dát na gril, to je ňamka:)

6 Inalyn Inalyn | E-mail | Web | 7. listopadu 2014 v 16:02 | Reagovat

[1]: Ďakujem, ale to bolo len také šťastie :D

[2]: [3]: [4]: Ďakujem :))

[5]: Grilovaný je najlepší, lenže ho u nás veľmi nemám kde spraviť. U nás takéto rôzne syry vidieť v chladničke takmer stále, čiže keď nemám čo jesť tak si ich teraz dosť často pripravujem :)

7 Smajlík Smajlík | Web | 7. listopadu 2014 v 18:54 | Reagovat

Chvíľu som premýšľala nad tým, že či je hermelín čaj, až keď som čítala ďalej a prišla som k slovíčku "grilovaný" mi docvaklo, že je to syr :D Takže kus trapas z mojej strany :D
Ale na to, že máš 14 sa ti to teda vydarilo. Ja som v tvojich rokoch vedela uvariť párky, praženicu, spraviť kávu a podobné tie nápoje, ktoré musíš zalievať vriacou vodou a urobiť zemiaky a to je asi všetko, takže tlieskam a dúfam, že sa ti bude dariť aj naďalej. (Mimochodom, dnes už toho viem o niečo viac, nie veľa, ale stále lepšie ako v štrnástich :DD)

8 Ta "neviditelná" :) Ta "neviditelná" :) | Web | 7. listopadu 2014 v 20:13 | Reagovat

holka, ty jsi prostě báječná! :)
hermelín nemám vůbec ráda, ale teda, tohle vypadá báječně :O ty jsi hotová kuchařka, vypadá to chutně, že bych se do toho nejradši zakousla i přes obrazovku :D jsi šikovná holčina, jen tak dále a těším se na tvůj další recept!! nechám se inspirovat a budu vařit taky :D :)))

9 Miss Psycho Miss Psycho | Web | 7. listopadu 2014 v 20:58 | Reagovat

Ešte som taký recept nevidela ale keďže som milovník hermelínu, aj hrianok tak určite skúsim :D

10 cincina cincina | Web | 7. listopadu 2014 v 21:02 | Reagovat

Mňam! Miluju všechno, co se týká hermelínu!:)

11 CuMelKaa CuMelKaa | Web | 8. listopadu 2014 v 0:50 | Reagovat

Jezisi :O mnam!! toto mi nemuzes delat ted v noci kdy nemuzu jit jst ...pred spanim :D :D :D ;)

12 without-problem without-problem | Web | 8. listopadu 2014 v 4:48 | Reagovat

No teda! Docela odvazna kombinace :) Ja hermelin zacala jist teprve pred pul rokem..tak nevim jestli bych na to sla tak zhurta. A musim se ti priznat, ze jsem cetla tvuj fail (coz si myslim ze fail nebyl:D) a pak jaks psala o tom siti...vnuklo mi to napad na clanek, takze dekuju <3

13 Ginny . Ginny . | Web | 8. listopadu 2014 v 8:04 | Reagovat

Wow , to vypadá zajímavě :O

14 Leanne Leanne | Web | 8. listopadu 2014 v 9:28 | Reagovat

Vypadá to krásně , hermelín miluju.

15 Saki Saki | Web | 8. listopadu 2014 v 17:54 | Reagovat

to je hodně zajímavý recept, zvláště na míchání chutí :D já doma sama spíš nevařím, protože nechci, abych jednou musela volat hasiče :D takže si prostě na večeři namažu ten chleba s máslem :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama